Křesťanská seznamka

Kontaktní informace


Diviš Libor
URL: www.musculus.cz
E-mail: infomusculus.cz
Skype: libordivis

Moje další projekty:
www.obohu.cz - server O Bohu (biblické rozbory, úvahy, programy, ....)
www.obohu.cz/bible - Studijní on-line bible (SOB) - internetový biblický program pro každého
www.obohu.cz/sob - diskusní fórum k Studijní on-line bibli ve 3 jazycích (CZ, DE, EN)
www.musculus.cz/kulturistika - server zaměřený zejména na bezsteroidovou kulturistiku
www.musculus.cz/ppp - server věnovaný poruchám příjmu potravy (PPP)

Příprava fotografií


   Kdo trošku dělá s počítačem, asi nebude mít problém s úpravou obrázků. Pro změnu velikosti fotografií, jasu, kontrastu, saturace, vyvážení, ořez apod. existuje velké množství grafických programů, jak sharewarových (např. Adobe Photoshop, Macromedia Fireworks apod.), tak freewarových (Gimp, XnView, FastStone Image Viewer apod.).

   Jako jednoduché a velice pohodlné řešení pro operační systém Windows bych Vám doporučoval bezplatný prohlížeč XnView, který si můžete stáhnout na adrese www.xnview.com. Tento program podporuje více než 400 formátů, dávkové konverze, a má všechny funkce, které může průměrný uživatel potřebovat. Je lokalizován i do českého jazyka, takže jeho obsluha pro Vás jistě bude maličkostí. Pro Vás bude asi nejdůležitější funkcí možnost ořezů (Prostě myší vytvoříte požadovaný výřez ve tvaru obdélníku, a kliknete na ikonku nůžek) a změny velikosti (stačí použít klávesovou zkratku SHIFT + S). U fotografií můžete nastavovat nejrůznější parametry, u ukládaného obrázku máte možnost v možnostech nastavit požadovanou kompresi obrázku typu JPG. Doporučuji Vám nepoužívat kvalitu 100% (kvůli velikosti výsledného souboru, a tedy i rychlosti načítání obrázku), ale snížit ji např. na 85-95%.

   Pokud z jakéhokoli důvodu nechcete nebo nemůžete instalovat nějaký grafický program, dostatečné funkce najdete i u on-line editorů. Současné on-line grafické editory umožňují nejen změnu velikosti či ořez obrázku, ale i pokročilé funkce známé z komerčních editorů - nastavení kompozice (expozice, jas, kontrast, křivky, úrovně, odstín, sytost, ...), použití filtrů a efektů a dokonce i práci ve vrstvách. Pro zájemce o toto řešení doporučuji např. editor PIXLR (pixlr.com). Editor Vám naběhne v češtině, a je to takový malý Photoshop. Rychlé vysvětlení funkce ikonek najdete např. zde. Dalším skvělým on-line pokročilým grafickým editorem, který rovněž nabízí rozhraní i v češtině, je Sumo Paint.

Informace o seznamce


   Na následujících řádcích bych rád zmínil nějaké informace týkající se této bezplatné křesťanské seznamky, popsal stručně postup obsluhy seznamky (vkládání, prohlížení, editaci i mazání inzerátů) apod. Rovněž se chci zmínit o ochraně uživatelů apod.

   O seznamce

   Tuto křesťanskou seznamku jsem naprogramoval a spustil v roce 2005, a do dnešního dne jí prošlo přes 3 000 inzerátů. Od uživatelů jsem se za dobu její existence dozvěděl cca o dvou desítkách vztahů, které díky této seznamce skončily svatbou. Jak můžete pochopit již z 3D ikonky seznamky, tato křesťanská seznamka má sloužit jako pomoc k nalezení přátelství či vážného vztahu mezi věřícími osobami opačného pohlaví. Vzhledem k tomu, že Římskokatolická církev má vlastní seznamku, je tato seznamka určena spíše pro ten zbytek křesťanských denominací - chcete-li, především pro protestanty. Katolíkům samozřejmě není "vstup zakázán", jde jen o to, že vážný vztah mezi katolíkem a protestantem není příliš pravděpodobný...



   Vkládání nových inzerátů

   Před tím, než začnete vkládat nový inzerát, doporučuji Vám připravit si fotografii ve formátu jpg. Návrhy, jakým způsobem můžete upravit Vaše fotografie, najdete v záložce menu "Příprava fotografií". V případě, že Vám to bude připadat příliš složité, můžete mi svou fotografii poslat na mou e-mailovou adresu, já ji co nejdříve vhodně upravím (oříznu, upravím její velikost, případně provedu korekce jasu, barevného vyvážení, kontrastu, saturace apod.) a pošlu Vám ji nazpět, abyste ji mohli připojit ke svému inzerátu a vložit ji tak do seznamky.

   Vložení inzerátu včetně fotografie Vám doporučuji z několika důvodů. Jednak si můžete být jisti, že Váš inzerát pak bude mnohem čtenější, jednak umožníte potencionálním protějškům alespoň maličko Vás poznat a také Váš inzerát bude s fotografií zvýhodněn. Nejprve jsou totiž zobrazeny inzeráty s fotografií, a teprve potom inzeráty bez fotografie.

   V sekci menu "Ovládání seznamky" klikněte na možnost "Vložit nový inzerát", vyplňte jednoduchý formulář, a klikněte na tlačítko "Odeslat inzerát". O ostatní by se již měl postarat program. Po úspěšném vložení inzerátu do seznamky Vám bude nabídnuta možnost přidat k inzerátu i fotografii. Kromě toho máte možnost vložit fotografii k inzerátu kdykoli později (položka menu "Upravit inzerát").

   Občas někdo vloží místo své fotografie nějakou fotomontáž, skicu, vektorovou kresbu a podobně. Ať již je důvod jakýkoli, nedělejte to! Nebudete požívat výhod inzerátů s fotografiemi (přednostní zobrazení, výrazně větší návštěvnost i pravděpodobnost seznámení), když tam žádná fotografie vlastně není. Pokud to zjistím (nebo na to budu upozorněn), odstraním bez dalšího varování celý inzerát.

   Byl jsem upozorněn na to, že někteří lidé si inzerát vkládají několikrát. Je mi jedno, pokud svůj stávající inzerát smažete a vložíte nový (např. kvůli aktuálnosti a pozici ve výpisu). Pokud Váš inzerát najdu na seznamce více než dvakrát (a to pouze v případě, že máte zájem o přátelství i vážné seznámení), zablokuji Vám možnost vkládat inzeráty, případně i možnost na ně odpovídat! (jeden "maniak" měl svůj inzerát na seznamce cca. 15 krát). Do seznamky můžete vložit i např. pozvánku na seznamovací pobyt, ale do 14 dnů po skončení akce inzeráty ze seznamky odstraňte. Pokud ne, příště vám již vložení inzerátu nedovolím.



   Prohlížení inzerátů

   Seznamka umožňuje rozšířené vyhledávání, podle typu inzerátu, věku inzerenta a kraje. Takže prostě klikněte na "Zobrazení inzerátů", a zobrazí se Vám výpis všech inzerátů. V horní části stránky najdete výběrový formulář pro výběr typu inzerátu. Zvolte požadovaný typ inzerátu, a klikněte na tlačítko "Zobrazit". Výpisy obsahují jméno, přibližný věk, typ inzerátu, církevní příslušnost (pokud je vyplněna), datum vložení, počet shlédnutí inzerátu a jeho text. Kromě toho u inzerátů s fotografií vidíte ikonku fotoaparátu, případně náhled fotografie. Kliknutím na jméno nebo náhled fotografie inzerujícího se Vám zobrazí podrobný výpis inzerátu s formulářem pro odpověď, a v případě připojené fotografie i fotografie samotná! Kliknutím na ikonku fotoaparátu se Vám zobrazí fotografie stylem Lightboxu (potemní obrazovka a fotografie se zobrazí uprostřed).



   Editace a mazání inzerátů

   Seznamka umožňuje nejen vkládání, ale i následnou editaci a mazání vložených inzerátů - jednoduše, po zadání e-mailové adresy a hesla, které jste uvedli při vložení inzerátu. Pokud heslo zapomenete, můžete si jej jednoduše nechat poslat na Vaši e-mailovou adresu. Možnost úpravy, smazání inzerátu i zaslání zapomenutého hesla najdete v menu "Ovládání seznamky".



   Ochrana uživatelů

   Tato seznamka standardně funguje bez mého zasahování. Pokud je nějaký inzerent nepříjemným způsobem opakovaně obtěžován, může mi dát vědět, a pokud to bude možné, zabráním pokračování útoků. Inzeráty porušující základní pravidla slušnosti a inzeráty bez platné e-mailové adresy budou bez varování odstraněny!!! Kvůli rozesílačům hromadných odpovědí (především spamovým robotům) jsem naprogramoval ochranu. Počet odpovědí na inzeráty z jedné IP adresy jsem omezil na 3 za den, resp. v řadě! Pokud je někomu celkem jedno, s kým se seznámí, pak nepotřebuje ani služby této seznamky. Nejvýkonnější spamoví roboti dokážou zneužívat vícero serverů (a obejít tak kontrolu IP adresy). Jakmile se o tom dozvím, zablokuji útočníka jiným způsobem.

   Inzerující se nemusí obávat zneužití jejich e-mailové adresy, protože ten, kdo na jejich inzerát prostřednictvím formuláře v seznamce reaguje, jejich internetovou adresu nezná, a nedozví se ji, pokud mu ji inzerující sám neposkytne (svou odpovědí).

Proč další seznamka?


   Dobrá otázka. Možná vás napadlo: "Vždyť přece existuje např. internetová seznamka http://seznamka.katolik.cz". To máte sice pravdu, ale přece jen se jedná primárně o seznamku Římskokatolické církve. Takže tuto seznamku berte prosím spíše jako seznamku pro celý zbytek křesťanských denominací. Je mi líto, ale myslím, že není možné, aby se dal nějaký "katolík" dohromady s nějakým protestantem (charismatikem, letničním a co já vím jaké označení si křesťané ještě vymysleli).


   Již několikrát jsem se dočetl o odhadu stavu znovuzrozených křesťanů v České republice, který mluvil o cca. 0,5%. Jeden znovuzrozený křesťan na 200 lidí, to je tak žalostná bilance, že se jen stěží vůbec mohou Ti vhodní setkat. Měl jsem vždy rád matematiku, a tak Vás zvu k malému výpočtu:


   Máme zde cca. 10 miliónů lidí. Když budeme počítat s průměrným věkem 70 let, s desetiletým věkovým rozpětím pro vhodný protějšek, dostaneme 7 kategorií, přičemž první 2 jsou nepodstatné (děti a mládež), a poslední 2 méně pravděpodobné (od 50 let výše). Potencionálních protějšků ve správném věkovém rozpětí tedy bude 1/14 populace (protože se Vám bude jednat pouze o opačné pohlaví - tedy alespoň doufám). To máme cca. 714 300 lidí. Budeme počítat dál. Řekněme, že se ženě "líbí" např. každý desátý muž (což jsem nejspíš ještě podhodnotil), a že stejná situace je u muže. Pak zde celkový počet musíme vydělit 100 (10*10). Takže to máme - 7143 potencionálních protějšků. Výborně, pomalu se blížíme k výsledku! Vzhledem k tomu, že opravdoví Ježíšovi učedníci (znovuzrození křesťané) jistě budou uvažovat pouze o znovuzrozeném protějšku, musíme z tohoto čísla vzít pouze odhadovaného 0,5 %. To máme necelých 36 křesťanských protějšků na celou republiku! A to jsme ani nepočítali s tím, že ten vhodný protějšek musí být "volný", což určitě není příliš pravděpodobné! Jak chcete toho pravého, nebo tu pravou v tom směšném počtu najít?


   Naštěstí Bůh, kterého znám, je Bohem zázraků, a taková "maličkost" pro Něj není problémem. A konec konců si může použít i tuto seznamku :-)


Podrobný výpis inzerátu č. 3844

Podrobný výpis inzerátu byl zobrazen 398x

Typ inzerátu: On hledá ji - vážné seznámení
Jméno: Jiří W
Přezdívka:
Pohlaví: muž
Věk: 45
Stav: vdovec
Kraj: Ústecký
Město: Podbořany
Církev: Apoštolská
Zájmy:

Text inzerátu:
Hledám protějšek, který bude milovat mě i moje děti.

Fotografie inzerujícího


Zde můžete vložit svou odpověď!